Как мога да трансферирам домейн към NovaHost.BG ?

Трансфер на домейн представлява прехвърлянето на даден домейн между два регистратора. При самия трансфер на домейна, по подразбиране не се извършва  промяна в неговите настройки, освен ако това не е посочено при стартирането на трансфера т.е. домейнът може да се трансферира при друг регистратор, но сайтът да продължи да се зарежда от същия хостинг акаунт т.е. това не влияе на зареждането на домейна. Трансферирайте вашия домейн към нас.

Условия за трансфер на домейн

1. Оторизационен код (Authorization/EPP key)
Едно от условията за да бъде трансфериран даден домейн от един регистрар при друг е предоставянето на оторизационен код (Authorization/EPP key) .

2. Деактивиране на забрана за трансфер (domain lock)
Другото основно изискване е за домейна да бъде деактивирана забраната за трансфер, т.е. домейна да бъде отключен (ACTIVE).

При голяма част от регистрарите в контролния панел за управление на домейните, от съображения за сигурност потребителят не може да види Authorization/EPP key, а също така самостоятелно не може да деактивира забраната за трансфер на домейна. В този случай, потребителят, желаещ да извърши трансфер на домейн, трябва да се свържете с регистрара на домейна и да изиска домейнът да бъде отключен за трансфер и да му бъде предоставен оторизационния код за трансфер. Без да са изпълнени тези условия, заявка за трансфер не може да се пусне и даден домейн няма как да бъде трансфериран.

3. E-mail за верификация

След като описаните по-горе предпоставки за трансфер са налице, остава да се изпълни последното условие, а именно да се потвърди верификационния e-mail за трансфер, който регистрара, при когото ще се трансферира домейна, изпраща. Верификационният е-mail се изпраща до няколко часа след пускането на заявка за трансфер на e-mail адреса, който е бил въведен при първоначалната регистрация на домейна. Обикновено в e-mail-a се съдържа линк, върху който трябва да се кликне, за да потвърдите съгласието, домейнът да бъде трансфериран при друг регистрар.


Период за трансфер на домейн

Трансфер на домейн се осъществява около 7 работни дни след датата на потвърждението на верификационния e-mail. Повечето регистратори имат опция за одобрят трансфера и да избегнат стандартния период за трансфер.

 

*Ако към датата на пускане на заявката за трансфер, периодът на регистрация на домейна вече е изтекъл, трансфера не може да се осъществи. В този случай домейнът трябва да бъде подновен при настоящия му регистратор.

 

беше ли полезен този отговор?

 Принтирай тази статия

Прочетете също

Какво представлява ДНС (DNS) и ДНС кеширане

Какво представлява ДНС. В тази статия е обяснено какво представляват самите ДНС сървъри и...

Какво е домейн ?

Всеки сайт в Интернет има свой адрес, наричан IP (Ай-Пи) адрес. Това е в същност адресът на...

Мога ли да регистрирам домейн без да имам хостинг ?

Да, можете да регистрирате домейн без да имате хостинг. Към всеки домейн получавате вграден,...

Мултиезични (IDN) домейни на кирилица

IDN (Internationalized domain name) представляват домейн имена, които съдържат най-малко един...

Домейни към които не може да бъде активирана WHOIS защита

Домейн WHOIS защитата (Privacy Protection) ви позволява да скриете контактните детайли на...