Full translation is in progress. If you have sales or support questions, you can contact us

Cheap powerfull virtual servers with large amount of disk space

Storage virtual servers are using SATA disks with bigger capacity which makes them suitable for storing bigger content. Really handy for static content.

Choose your plan

If you cant decide which plan is suitable for you, you can contact us.

Choose your operating system

Make your choice from our OS library.

Get your VPS up and running

Use the service by installing all the needed applications.

Disk space
Memory (RAM)
CPU
21 BGN
Order VPS

Details for every VPS plan

We guarantee all the parameters

Chose your period

StorageVPS_Deluxe

45 BGN

1 Month

225 BGN

6 months

450 BGN

1 year
подарък - чаша или подложка за мишка
 • 60 GB дисково пространство
 • 2048 MB RAM памет
 • 2 CPU
 • НЕОГРАНИЧЕН трафик
 • 2 IP адреса
 • SolusVM контролен панел
 • 24/7 поддръжка

StorageVPS_SuperNova

75 BGN

1 Month

375 BGN

6 months
подарък - чаша или подложка за мишка

750 BGN

1 year
подарък - чаша или подложка за мишка
 • 100 GB дисково пространство
 • 4096 MB RAM памет
 • 4 CPU
 • НЕОГРАНИЧЕН трафик
 • 2 IP адреса
 • SolusVM контролен панел
 • 24/7 поддръжка

Stability. Control. Performance

With every VPS you also get:

SSD lighting speed

Our virtual servers use the SSD technology which makes them faster and more durable.

Free support

Every VPS comes with a free technical support as with basic configuration (installing of Web and MySQL server with PHP support and a control panel)..

SolusVM

You can control and manage your VPS at any time with the multifunctional SolusVM control panel.

Ready to use OS templates

You can reinstall your VPS in seconds with the ready to use templates of different operational systems..

Frequently asked questions

Виртуалният сървър (VPS) е самостоятелен сървър, който работи заедно с други виртуални сървъри на една физическа машина. Работата на виртуалния сървър е изцяло независима от тази на останалите VPS-и на същата машина. Всеки VPS може да има различни параметри, например HDD, RAM-памет и операционна система.

Ако подредим в ценово отношение споделен (shared) хостинг, VPS и нает сървър, виртуалният сървър взима най-доброто от другите две - ниската цена на обикновения хостинг и мощта на наетия сървър.

Подходящ ли е VPS за мен?

Виртуалния сървър е подходящ за всеки, които не иска ограниченията на споделен (shared) хостинг, но не иска или не може да си позволи да наеме физически сървър. С VPS вие сте свободни да използвате предоставените ви ресурси както вие намерите за добре. Искате пощенски сървър – няма проблем! Или IRC сървър? Или пък няколко онлайн магазина? С виртуален сървър можете да имате всичко наведнъж!

SSD (Solid-State Drive) означава повече скорост за твоя сайт! Страниците, които изискват изключително голямо бързодействие, се увеличават постоянно. Ние се стремим винаги да предложим най-доброто за теб и затова ти осигуряваме SSD твърди дискове, които ще задоволят нуждите ти.

SSD (Solid State Drive) е устройство за съхраняване на данни и твърд диск от ново поколение. Технологията на SSD e базирана на флаш-паметта. Това отличава SSD дисковете, от стандартните HDD твърди дискове, с изключителни характеристики. Най-важните от тях са моментален достъп до данните, поразителен брой едновременни операции в секунда и отлична производителност.

SSD дисковете са новата, по-добра технология, която добавя следващо ниво в ускоряването на сайтовете.

SSD виртуалните сървъри Ви предоставят по - бърза скорост чрез използването на SSD дискове докато Storage виртуалните сървъри използват SATA дискове с по - голям капацитет което ги прави подходящи за съхранението на по - голямо количество статични данни.

Контролният панел за един VPS може да бъде както предимство така и недостатък. Предимството се изразява в удобството за лесно управление на ресурсите и виртуалния сървър. Недостатъка на повечето контролни панели са ресурсите, които те вземат и които могат да бъдат използвани за други по-полезни цели. Като пример можем да Ви дадем cPanel, който не може да работи добре на VPS с по-малко от 512MB оперативна памет. Управлението на един виртуален сървър без контролен панел обаче може да се окаже голямо предизвикателство, тъй като това изисква познания в областта на Линукс.

Тук е въпрос на предпочитание на клиента. Ние препоръчваме Virtualmin като контролен панел за управление на вашия VPS тъй като е с безплатен лиценз, надежден и мултифункционален. Разбира се можете да изберете инсталацията на вашия VPS и без контролен панел.

Virtualmin е най-разпространеният и размбираем open source контролен панел за Linux и BSD системите. Той е създаден от разработчиците на Webmin и съдържа лесни за използване инструменти, с които можете да управлявате вашите уебсайтове, пощи, бази данни, приложения и др. Лесноуправляемите инструменти на Virtualmin ни накараха да го включим във всеки един SSD VPS план, закупен от NovaHost.BG .

Как да достъпя административния панел? https://ИП-адреса-на-вашия-виртуален-сървър:10000 Така изгледжа адресът на административния панел, където единствено трябва да смените IP адреса с вашия. Забелязвате, че се използва протокола https, защото самият панел използва self-signed certificate. В повечето случаи браузърът ви ще посочи този факт, но е необходимо само да продължите напред.

Прехвърлянето на вашето съдържание от хостинг към виртуален сървър е напълно възможно, но тук сложността на процеса зависи от това какво точно използва вашия виртуален сървър. Например ако вашия хостинг използва cPanel и виртуалния сървър също използва cPanel то тогава трансфера е доста лесен тъй като cPanel има вградена функция за трансфер между различни сървъри. Дори и Virtualmin има вградена функция за трансфер на хостинг от cPanel.

Разбира се съдържанието може да се прехвърли и към VPS без контролен панел, но процеса е по - сложен освен ако разбира се не става на въпрос за статичен html уебсайт.

Ние от NovaHost.BG ще прехвърлим вашият уебсайт към нас напълно БЕЗПЛАТНО без значение дали хостинга е закупен от нас или от друга компания.

Всеки виртуален сървър има включена безплатна системна поддръжка както и конфигурация на Web и MySQL сървър с поддръжка на PHP, phpMyAdmin и контролни панели.

Разбира се ние можем да предложим и допълнителна поддръжка. Ако имате нужда от инсталация на специализиран софтуер, конкретна настройка или се нуждаете от професионална помощ, то винаги можете да се свържете с нас за допълнителна информация.

 • Payment ways: