Какво е нает сървър и какво получавам с него ?

Наетият сървър представлява мощен компютър (сървър), който е собственост на хостинг компания, каквато е НоваХост.БГ и се предлага като услуга за наемане от клиенти с високи изисквания по отношение на достъпа, използваните ресурси, свързаността към Интернет, ъптайм и др.

Услугата е подходяща ако желаете да хоствате натоварени уеб услуги, например електронни магазини с над 10 000 посетители дневно или искате да разполагате с надежден и контролиран от вас e-mail сървър за бизнеса си.

Какво получавам с наетия сървър ?
1. Достъпвайки сървъра като "root" (администратор) вие имате пълни права над сървъра, може да инсталирате и ползвате приложения без да е нужна нашата намеса

2. Предоставяме ви възможност за:

-  Remote Power Management - да рестартирате сървъра си по всяко време на денонощието без нашата намеса

- да ползвате Rescue console, когато преди рестарт на сървъра нещо в конфигурацията му е объркано и не може да се стартира сам.

- IPMI  – правото и възможността да „видите какво се случва на монитор” и да „използвате мишка и клавиатурата на сървъра” по всяко време на денонощието през Интернет, без да се свързвате по какъвто и да е начин с нас.

- да преинсталирате операционната система или да смените Linux или Windows дистрибуцията за когато и с каквато пожелаете.

3. Ние ви предлагаме Наети Сървър с инсталирана операционна система по ваш избор (например Linux Debian), ползващ нашата интернет свързаност. От момента в който получите сървъра си вие сам поемате администрирането му, като нашата поддръжка отговаря само за това сървъра да бъде в хардуерна изправност и да има отлична Интернет свързаност.

4. Наетият сървър Сървър може да бъде администриран посредством Интернет с приложения като SSH или Telnet, а също така и чрез IPMI. НоваХост.БГ не осигурява физически достъп до сървърите от съображения за сигурност.


5. Сървъра е директно достъпен /без външен firewall/, поради което сигурността на данните ви ще зависи от вашите опит и познания в администрацията на Linux сървъри.

7.  Поддръжката на НоваХост.БГ се ограничава в осигуряването на хардуерна изправност и отлична Интернет видимост.

беше ли полезен този отговор?

 Принтирай тази статия

Прочетете също

Какво е IPMI порт ?

IPMI представлява интелигентен интерфейс за управление на вашият сървър. Този интерфейс Ви...

Какво е SSD и какви са ползите от SSD технологията ?

Какво е SSD ?SSD (Solid State Drive) е устройство за съхраняване на данни и твърд диск от ново...