Самостоятелен (Dedicated) IP адрес

Самостоятелния IP адрес представлява опция към вашата хостинг услуга която Ви позволява да сте разположен на ваш собствен IP адрес без да го делите с други потребители както е при споделения IP адрес. Тази опция е доста полезна поради следните причини:

1) При поставянето на споделения IP адрес на сървъра на който е разположена вашата услуга в един или повече черни списъци (блеклисти) Вие избягвате забраните и проблемите свързани с тази забрана. Разбира се ние реагираме моментално и изчистваме вредното съдържание поради което е породена и въпросната забрана, но понякога е нужно технологично време за обновяване на въпросните черни списъци което може да отнеме до 48 часа. През това време е възможно да не можете да изпращате писма до определени мейл сървъри или някои антивирусни да засичат вашият уебсайт като вирус.

2) При голяма част от атаките към споделеният ИП адрес Вие оставате незасегнат и вашият уебсайт зарежда напълно нромално.

3) Подпомага за SEO на вашият уебсайт тъй акто търсачките засичат само и единствено вашият уебсайт на този IP адрес вместо да го делите с още много други.

4) Самостоятелния IP адрес е задължителен ако желаете да имате активен SSL сертификат към вашият уебсайт.

Това са основните причини поради които Ви е нужен самостоятелния IP адрес, но разбира се има и много други второстепенни причини поради които да обмислите закупуването на тази опция.

Можете да активирате тази опция при самата поръчка на услугата или можете да се свържете с нас за да активираме вашата опция дори и след като сте поръчали услугата без нея.

беше ли полезен този отговор?

 Принтирай тази статия

Прочетете също

Какво е SSD и какви са ползите от SSD технологията ?

Какво е SSD ?SSD (Solid State Drive) е устройство за съхраняване на данни и твърд диск от ново...

Какво е хостинг и за какво се използва ?

Уеб хостингът (от английски: web hosting - буквално уеб или мрежово стопанисване, съхранение) е...

Как да кача сайта си в моя хостинг ?

Съдържанието на вашия хостинг акаунт можете да качите чрез вградения файлов мениджър във вашия...

Създаване на MySQL база данни и потребител. Задаване на права.

Видео урок който ви показва как точно да създадете база данни, потребител към нея и как да ги...

Настройка на FFmpeg и други кодеци

Всеки споделен хостинг акаунт идва с вградени FFmpeg, mplayer, MP4Box, mencoder и flvtool2...