Full translation is in progress. If you have sales or support questions, you can contact us

Follow domain

This feature allows you to trace the expire period of the domain. We will notify you when the domain is available for registration.

Make a request for following a domain

Spam Bot Verification

Често задавани въпроси

Всеки сайт в Интернет има свой адрес, наричан IP (Ай-Пи) адрес. Това е в същност адресът на сървъра, в който е инсталиран въпросният сайт (виж хостинг). Този адрес представлява поредица от числа, подобно на телефонен номер (например 213.130.85.5). Ако не съществуваше системата за имената на домейни, всеки сайт щеше да се намира единствено посредством този свой "телефонен номер".

Да, можете да регистрирате домейн без да имате хостинг. Към всеки домейн получавате вграден, безплатен DNS мениджър от който да контролирате записите на вашия домейн. Домейна не е задължително да се ползва само за хостинг. Може да бъде насочван към различни адреси на програми и апликации.

IDN (Internationalized domain name) представляват домейн имена, които съдържат най-малко един символ, който не е изписан на латиница. Поддрържа се и кирилица, което ги прави особено атрактивни за българските потребители.

Пример за IDN домейн:

име-на-фирма.com
име-на-фирма.net
име-на-фирма.org

Домейн имената се записват в световен регистър и не могат да бъдат променяни. Единствения начин да се сдобиете с ново име е като регистрарате такова..

  • Payment ways: