0
Вход / Регистрация
Помощ
Връзка с нас
359884136870

Каква е разликата между ShoutCast и IceCastМного потребители започнаха да ни питат “Каква точно е разликата между двата типа радио сървъри които предлагате?” Отговора сме описали в тази статия.

Shoutcast и IceCast са стрийминг сървърни приложения. Освен ако не правите нещо наистина екзотично, Shoutcast и IceCast по същество служат за същата цел.

При IceCast се предлагат няколко по-разширени функции и като цяло е софтуер с отворен код, но обикновено по-трудно се работи с него.

Shoutcast е много по-лесен за използване, кода е затворен и не притежава няколко наистина полезни функции като Мултистрииминг което ви позволява да използвате AutoDJ приложението и в същото време да закачите отделен източник като по този начин излъчването става на слоеве. Слушателите автоматично се закачат към последния вързан източник без те самите да се разкачат от сървъра. Същото важи и при разкачане на определен източник като слушателите отново не се разкачат и автоматично се прехвърлят към съдържанието излъчвано от AutoDJ.

И двата продукта са са много стабилни и надеждни и са широко използвани от много радиа и страници.

Ние от НоваХост ви препоръчва ако сте нов за стрииминг радио индустрията и не изисквате нещо специално от вашия радио сървър да изберете Shoutcast тъй като е по – лесен за работа.


беше ли полезен този отговор?

Добавяне към Предпочитани Добавяне към Предпочитани    Принтирай тази статия Принтирай тази статия

Прочетете също

Език: